Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mo
monica010 - 13-03-2014 13:43:26
Geldzaken & Recht

Belastingen en premies bij aow

Dit lijkt mij geen omissie van de wet, maar gewoon heel praktisch. zoals u aangeeft rekentechnisch etc. goed te verklaren. als je dit anders zou moeten regelen wordt het wel veel extra rekenwerk. ik kan me goed voorstellen dat de wetgever hiervoor gekozen heeft.

zie ook de regelgeving rondom de toeslagen (huur- en zorgtoeslag en dergelijke). daar wordt het recht vastgesteld op basis van het jaarinkomen. terwijl het best kan zijn dat iemand van januari tot en met oktober rond het minimuminkomen zit en dan in november en december een veel hoger inkomen heeft. dan is het heel zuur als je de in de eerste maanden ontvangen toeslagen moet terugbetalen. maar om daar nu allemaal aparte regelgeving voor te willen om dat te voorkomen... het is vervelend, maar dat zijn nog meer en complexe regels die extra werk opleveren ook.