Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ta
tanteriet - 13-03-2014 16:29:09
Geldzaken & Recht

Belastingen en premies bij aow

Het spijt me toch echt tijger1, ik heb nu ook zo'n geval aan de hand omdat ik onlangs voor een echtpaar de belasting invulde. ik had de uitkomst ook niet verwacht, net als u, maar het programma en de link die ik u zojuist gaf, geven wel degelijk aan dat er over dat ene jaar dat men aow gerechtigd wordt aow premie moet betalen. en ja beide echtelieden zijn uitgenodigd, net als ieder jaar, om aangifte te doen.
een alleenstaande zou door de vele heffingskortingen inderdaad nooit iets betalen, hoewel het programma wel aow-premie berekend, maar die komen dus vanwege die heffingskortingen niet tot uiting. maar het gaat in mijn voorbeeld en in de genoemde link om echtelieden cq fiscale partners, waarvan de algemene heffingskorting normaliter wordt uitbetaald, maar in dat ene overgangsjaar wordt er voor het gemak wel aow-premie van ca 400 euro verrekend. maak zelf maar eens een proefberekening in het aangifte programma en huiver.