Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 14-03-2014 20:47:04
Geldzaken & Recht

Belastingen en premies bij aow

@tanteriet

het heeft even geduurd, maar ja er is meer in het leven dan dit forum.

in uw tweede voorbeeld zou er bij de man ca. € 860 belasting ingehouden zijn, terwijl hij maar ca. € 700 hoefde te betalen. dus hij krijgt € 160 terug.

de vrouw heeft over het eerste halfjaar dus recht op een uitbetaling van de algemene heffingskorting van € 700.

zij moet dat bedrag dus aanvragen en dat stopt automatisch. per saldo heeft zij dan teveel ontvangen, maar zoals gezegd dat wordt niet teruggevorderd. als het niet bij voorbaat is aangevraagd dan loopt de vrouw dat "teveel" dus mis. en dat wordt mijns inziens niet veroorzaakt door de aow premieberekening, maar door de ouderenkorting die niet, of niet geheel wordt uitbetaald of verrekend als daar geen inkomen tegenover staat.

het enige probleem hier is dat men van de hoed en de rand moet weten en moet gaan zitten rekenen. zij zou kunnen wachten met aanvragen tot de vakantietoeslag is uitbetaald en dan de sommen gaan maken.