Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

am
amy_b - 18-03-2014 11:30:55
Garantie & Verzekeringen

Rekening menzis

Raar...

- als een huisarts /specialist in het ziekenhuis een bepaald onderzoek laat uitvoeren om te controleren of een behandeling wel of niet goed werkt, brengt hij dat in rekening.

- als een tandarts tandsteen verwijdert, naast de gewone jaarlijkse controle, brengt hij dit ook apart in rekening.

- als je auto wordt gekeurd voor de apk en de remmen werken niet goed, moet je er (naast het bedrag voor de apk keuring) apart voor betalen om de remmen te laten repareren.

- als een apotheek de extra handelingen uitvoert, die komen kijken bij een eerste uitgifte, om te kijken of de voorgeschreven medicatie past bij uw andere medicijnen en aandoeningen en dat apart in rekening brengt, is dat geldklopperij...

zoals al eerder gezegd; dit principe is al sinds 2009.
vóór die tijd was het gehele tarief hoger en kreeg de apotheek voor elke aflevering een hoger bedrag. stel; 9 euro per regel. je haalt een chronisch middel 4x per jaar op. voor alle keren betaalde je vóór 2009 9 euro (dus 9x4= 36 euro aan tarief (naast de kosten van het middel)).
met de nieuwe regeling: 1x 6 euro eerste uitgifte tarief + 4x 6 euro (het 'standaard tarief nu) = 30 euro.
dus: met de "nieuwe" regeling (sinds 2009) ben je goedkoper uit al na 1 jaar. chronische medicatie wordt vaak tientallen jaren gebruikt dus tel uit je winst. dit is de reden dat zorgverzekeraars en de overheid deze vorm van vergoeding hebben geintroduceerd destijds. bij een eerste keer is de apotheek meer tijd kwijt en mag er dus meer in rekening gebracht worden. dat dat bij de ene patient 2 minuten extra werk is en bij de ander 15 minuten (als er bijvoobeeld veel wisselwerkingen zijn waarnaar gekeken moet worden, of overleg met arts over dosering etc), kan onmogelijk per persoon verrekend worden op de minuuut. daarom is er een gemiddeld bedrag voor genomen van 6 euro.

en sinds dit jaar staat het dus apart op de rekening.