Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

be
bertusvang - 22-03-2014 12:31:50
Auto & Vervoer

Wie heeft zoiets ook meegemaakt?

[quote=grindweg schreef op vrijdag 21 mrt 2014, 21:11]als de accu's er af kunnen dan er af en de fietsen er op.
de dragers hebben een redelijke technische reserve

dat is nu ook het probleem. de utility bar heeft draagvermogen van 52,5 kg. de fietsendrager weegt 16,5 kg blijft voor de fietsen over 36 kg. een gangbare elektrische fiets weegt toch al gauw 25 kg zonder accu. dus weegt alles 2x25+16,5= 66,5 kg. een overschrijding van 14,5 kg of te wel 35%.
ben je nu strafbaar wanneer je bewust het max. laadvermogen overschrijdt. wat zegt de verzekering mocht er onverhoopt toch iets gebeuren.
ik kan mij voorstellen dat er nu nog weinig problemen zich voordoen maar in de toekomst kan dat anders worden.
nu begrijp ik ook wel dat je bij een trekhaak waar je een caravan/aanhangwagen achter hangt de krachten op de trekhaak waarschijnlijk hoger zullen zijn dan bij een fietsendrager maar dan moet de auto-fietsenbranch ervoor zorgen dat er andere richtlijnen voor moeten komen.