Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fi
fisbel - 22-03-2014 22:07:25
Garantie & Verzekeringen

Afkoop pensioen/ toeslagen

De uitzending heb ik niet gezien.
voor een cliënt (geen inkomen) ben ik hiermee bezig geweest. er was sprake van een vergelijkbare afkoop klein pensioen. partner werd gekort op de partnertoeslag. n.a.v. berichtgeving van de anbo heb ik toen een bezwaarschrift ingediend omdat de partnertoeslag volledig werd gekort vanwege de afkoop klein pensioen. op de volgende 3 vragen kon mijns inziens met ja worden geantwoord:
1. is er sprake van een incidentele, eenmalige uitkering (afkoop)?
2. is de uitkering door maandelijke opbouw tot stand gekomen (bijvoorbeeld uw partner heeft in het verleden gewerkt)
3. heeft de opbouw plaatsgevonden vóór uw aow-pensioen is ingegaan.

de bezwaartermijn was verstreken. er kon derhalve alleen een ambtshalve verzoek worden ingediend. het bezwaar werd afgewezen. er zou niet zijn voldaan aan voorwaarde nummer 2 (…) ook de heer scherpenzeel, fiscalist bij de anbo, kon hier niet verder helpen. mogelijk dat in uw situatie een bezwaarschrift gericht aan de svb meer succes heeft.

vermeldt in uw bezwaarschrift dat de korting op de partnertoeslag onbillijk is en niet in overeenkomst met de geest van de huidige wet. artikel 4: 1 (lid 9) van het algemeen inkomensbesluit sociale zekerheidswetten vermeldt de mogelijkheid voor de sociale verzekeringsbank het inkomen op een andere wijze te berekenen dan in het besluit is geregeld. er moet dan sprake zijn van een 'kennelijk onredelijk resultaat' u verzoekt de korting op de partnertoeslag te willen herzien, omdat deze korting op 'kennelijk onjuiste gronden' is genomen en de opbouw van het pensioen is begonnen vóór de datum waarop de aow-uitkering is ingegaan. lees ook http://wetten.overheid.nl/bwbr0003823/geldigheidsdatum_12-09-2012">hier en lees http://www.anbo.nl/belangenbehartiging/inkomen/pensioen/aow/aow-partnertoeslag">hier