Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jpm
jpm - 26-03-2014 13:35:25
Huishouden & Energie

Woningbouw werkt niet mee?! zijn ze verplicht de meterstanden op te nemen?

Het treft @wahe3da, dit is typisch iets dat bij de alliantie kan ontstaan. de woningen staan er na vertrek onredelijk lang leeg (ten aanzien van de wachtenden op de wachtlijst) en dit soort 'slordigheden' komt vaker voor. als je de lange leegstand aankaart bij deze woningbouwvereniging krijg je te horen dat ze de woning eerst weer 'verhuurbaar' (of bij verkoop van een huurwoning 'verkoopbaar' moeten maken. als je in een alliantiewoning woont in de buurt van woningen die zo lang leegstaan weet je dat dit kolder is. ze zijn soms maar een dag of twee bezig met het in orde maken van een woning en zeker niet meer dan een dag of 5. soms wordt een nieuwe keuken pas geplaatst als een nieuwe huurder al in de woning woont en heeft ingericht (dat is dus bij onze bovenburen gebeurd).
gedurende de tijd dat men in de woning bezig is om deze opnieuw bewoonbaar (verhuurbaar) te maken gebruikt men ook stroom en zonodig gas of water. dit is dan ook de reden waarop altijd alle meters aan het einde van een verhuurperiode en aan het begin van een nieuwe verhuurperiode moeten worden genoteerd in het bijzijn van de vertrekkende huurder en (later) van de komende huurder. daarvoor moet worden getekend en een vraag om een bewijs van zo'n getekende brief is dan helemaal niet zo raar. anderszijds moet u wel zelf goed opletten als komende huurder, tenslotte is het de stand van uw gas-, water- of stroommeter die bepaalt wat u later moet betalen.