Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
marcow - 28-03-2014 10:33:51
Garantie & Verzekeringen

Hersteladvies "verzekeren is vooruitzien.nl"

Hamburg mannheimer heeft de naam gewijzigd naar ergo. waarom?

lees dit verhaal...

door mlmangel » 17 jul 2007 13:22

afgelopen week ben ik opgebeld door een persoon die me meldde dat hij voor ergo belgië werkt, en hij me wou spreken over een interessante commerciële functie. na enig aandringen wist hij me te vertellen dat het eigenlijk hmi betroft. verdere vragen over de inhoud van de functie mocht ik niet stellen, dat zou hij allemaal uit te doeken doen tijdens een persoonlijk gesprek. beetje vreemd natuurlijk, je wilt weten met wie je gaat praten en over wat voor functie het gaat. maar goed, het voorgestelde uur en plaats (gisteren, in brussel) kwam me uit, 'k heb vakantie, dus waarom niet eens gaan luisteren, je weet maar nooit dat ze me kunnen overtuigen.

tijdens het gesprek met deze belgische hmi adviseur (rang 3), werden de producten en werkwijze van hmi uit te doeken gedaan. ook werd er uitgebreid vertelt over de beloningsstructuur en het geld dat je ermee kon verdienen. het was opvallend dat deze persoon hier wel heel veel nadruk op legde. op zich niets mis met het uileggen van de beloningsstructuur en wat je kan verdienen, maar wel vreemd dat hij er maar bleef op doorgaan het was onwezenlijk, zoveel tijd besteden aan het uitleggen wat de mogelijke verdiensten zouden kunnen zijn. afin, zal wel eigen zijn aan mlm, het voorhouden van torenhoge potentiële inkomsten, en hier over blijven doorpraten.

verbazend is ook dat personen die in dit systeem stappen - na een maand meelopen met een consultant met ervaring - alleen op pad mogen om financieel advies te geven. wie vertrouwt nu iemand met een maandje ervaring betreffende financiële diensten en producten? na enige tijd moeten ze dan wel een examen afleggen (verplicht in belgië), dus na enkele jaren zullen ze wel wat ervaring hebben, maar je zal maar een adviseur met 1 maand ervaring over de vloer krijgen die je komt uitleggen wat je met je zuurverdiende centjes moet doen. zelf geef ik dan toch de voorkeur aan een onafhankelijke adviseur die producten van verschillende banken/verzekeraars kan aanbieden. en die al jaren in die sector actief is.

ook opvallend dat hij vrij vroeg in het gesprek, en enkele keren erna, uitdrukkelijk melde dat dit geen pyramide spel betrof. waarom dit dan vermelden?? op het einde van het gesprek wees ik hem trouwens op een tegenspraak van hem, hij had wat later in het gesprek de verkoopsstructuur van hmi vergeleken met een pyramide structuur ...

maar goed, hij bevestigde dan maar dat het geen pyramide spel was, maar netwerkmarketing, ofte mlm, zoals amway. wel wou hij niet gezegd hebben dat dit directe verkoop was, te vergelijken met deur-aan-deur verkoop.

hij vertelde dat hmi de enige verzekeraar is die dit systeem toepast. waarom de andere dan niet vroeg ik hem? wel, het zou volgens hem kunnen liggen aan het feit dat het uitbetalen van de commissies, omwille van het mlm systeem, vrij ingewikkeld is. kan best zijn, maar als zij zo'n software kunnen maken, zal een ander bedrijf dit ook kunnen. trouwens, als het zo succesvol is, waarom stappen de anderen dan niet in dit mlm systeem om hun verzekeringen te verkopen? daar ging hij dan maar vlotjes overheen.

dat ik totaal geen ervaring had met verzekeringen was duidelijk geen probleem. je krijgt dan toch wel opleidingen, maar toch. hij stelde zich ook niet de vraag of het mij wel interesseerde. toen ik hem daarop wees, stelde hij zich verbaast op, en stelde dat, sinds ik bij hem zat, ik toch interesse had? nee, want ik kon uit het vage telefoongesprek niet afleiden dat het om de verkoop van verzekeringen ging. heb ik hem wel gevraagd aan de telefoon, maar hij wou er niet op antwoorden. op dit ogenblik ontkende hij vlakaf dat ik dit aan de telefoon gevraagd zou hebben.

o ja, voor hen die het interesseert, ze hebben een 7-tal rangen, een instappers niveau, en dan 6 consultants functies, waar je in een hogere rang telkens meer verdient per verkocht contract. en je verdient natuurlijk op wat de consultants die je zelf inhuurt verkopen. soit, met een 6-tal verkochte contracten per week zou je, als rang 1 junior consultant, 3.000€ per maand verdienen. brutto wel te verstaan.

daarvoor zou je dan een 15-tal afspraken van elk anderhalf uur moeten hebben, per week. dus een 22.5 uur per week. en dit als bijberoep, dus enkele avonden per week. en je moet bereidt zijn je familie en vrienden hiermee te benaderen. kon volgens hem geen probleem zijn, iedereen raadt toch wel eens een product of dienst aan?tja, iemand onbaatzuchtig (dus zonder financieel voordeel voor jezelf) een tip geven over een goede dienst of product is nog wat anders hen iets te verkopen en er zelf financieel beter van te worden.

hij gaf ook volmondig toe dat het vanaf rang 2 (of was het nu drie), zeer interessant wordt, want dan kon (moest) je nieuwe verkopers aanwerven. en daar zat het grote geld, want op alles want je downline verkcoht, kreeg je een commissie.

hij wist me te vertellen dat een gemotiveerd persoon, na de instapperiode van een maand, zo ongeveer om de zes maanden een stapje hoger kon zetten. als je voldoende verkocht natuurlijk.

afin, een heel uur zit hij vol te praten over hmi, de producten, de beloningsstructuur, het vele geld dat verdiend kan worden, de incentives die aangeboden worden, de mogelijkheid zelf te bepalen wanneer je werkt, en de financiële onafhankelijkheid die je kan bereiken.

daarnaast sprak hij zichzelf tegen, de eerste keer ivm met het al dan niet zijn van een pyramidestructuur, maar daarnaast ook over de evolutie van hmi. op een gegeven ogenblik haalde hij een prof aan die zich positief had uitgelaten over mlm. het artikel zelf kon ik niet inkijken. toen ik er hem op het einde van het gesprek op wees dat ik 10 jaar geleden al in contact was geweest met hmi, en hun laakbare manier van werving, stelde hij echter dat ze ondertussen al verandert zijn van werkwijze. niet dus.

ik ontken niet dat het voor een gemotiveerde verkoper mogelijk is om hier goed geld mee te verdienen. en wat de aangeboden producten betreft, daar laat ik me niet over uit, wegens te weinig kennis hierover. wel keur ik hun werveingspraktijken volledig af.

ze zijn bewust vaag aan de telefoon, doen uitschijnen dat je heel snel grof geld gaat verdienen, herhalen die verschillende keren om je te doen watertanden, vertellen uitgebreid over de prachtige incentives en doen uitschijnen dat het echt niet moeilijk is om dergelijke producten te verkopen. en hebben totaal geen interesse in de persoon die voor hen zit.

op geen enkel ogenblik tijdens het gesprek stelde hij me een vraag over mijn werkervaring, mijn huidige functie, welke job me zou kunnen doen besluiten mijn huidige werkgever te verlaten, in wat voor functie ik eventueel geïnteresseerd zou kunnen zijn, wat mijn sterke en zwakke kanten zijn etc., de gebruikelijke vragen tijdens een sollicitatiegesprek. vreemd, indien je als werkgever er aan denkt iemand in te huren, dan ga je toch na wat de interesse is van een potentiële kandidaat om te zien of die persoon de geschikte kandidaat is? niet bij hmi.

soit, het klonk allemaal een beetje vaag, warrig, en te mooi om waar te zijn, dus heb ik hem vriendelijk bedankt en nee gezegd.
mlmangel

berichten: 1835
geregistreerd: 19 dec 2005 21:05

dat is dus de reden waarom ze met de staart tussen de benen naar belgië zijn gevlucht.
pyramidespelen, niet voldoen aan eisen etc etc.