Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ou
oudgediende - 31-03-2014 13:54:58
Auto & Vervoer

Accu electro fiets

www.elektrischfietsen.com schrijft het volgende;

wat is de levensduur van mijn accu?

de levensduur van de accu van veel factoren afhangt. onderstaand een paar richtlijnen.

de accu´s krijgen hun maximale kracht pas na ca. 5 ontladingen en ladingen. met name de eerste vullingen bij de fabrikant, dealer of u zijn erg belangrijk. in de eerste fase worden de cellen van de accu gevormd. dit geldt voor alle accu’s. heel belangrijk dat u dit na aankoop dus goed uitvoert.

het continue diepontladen van iedere accu beperkt de levensduur enorm. loodaccu´s zijn hiervoor het meest kwetsbaar (soms na 50 ontladingen reeds versleten). nicd accu´s zijn tot op heden het sterkst. naar verwachting meestal 400 tot 500 opladingen. in sommige gevallen wel 1000 opladingen. als de lader een refresh functie heeft mag deze eens op de 20 ladingen gebruikt worden, of bij periode van stilstand eens per maand. de refresh functie is een door het apparaat gecontroleerde ontlading waarbij de accu nooit te leeg getrokken kan worden. dat mag wel: net als in de fiets leeg is leeg!

de nimh accu´s gaan 300 tot 400 opladingen mee. iedere nieuwe generatie geeft een groter resultaat.

indien de accu´s tussen de 25% en 50% worden leeggereden voordat ze opnieuw worden geladen stijgt de levensduur aanzienlijk.

het is belangrijk de accu´s altijd te laden na gebruik. het voor langere tijd wegzetten van een niet geladen accu verkort de levensduur en de actieradius.