Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

crewmember
crewmember - 31-03-2014 17:25:41
Elektronica & TV

Onderhoud grill heteluchtoven

Een oven gebruikt erg veel stroom (zeker de gril) als je een zwakke stop hebt en deze tegelijk aanzet met een vaatwasser of fohn ofzo dan kan de stop ook doorslaan.
een normaal huis heeft vaak een 16 ampere zekering en kan makkelijk 2 of 3 zware apparaten (16*230=3860w) naast elkaar aan hebben staan. maar op bijvoorbeeld een camping of vakantiehuisje is dit vaak anders.
een zware oven gebruikt al gauw 2000 tot 3600w. je snapt dat in dat 2e geval je echt niks anders ernaast op dezelfde groep(stop) aan kan hebben staan.

wat verbruikt je oven:
als je het wattage dat achterop je oven staat deelt door 230 (voltage uit je stopcontact) dan heb je het minimale amperage dat de stop moet aankunnen (staat op de stop) voor alleen dit apparaat.