Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vr1944
vr1944 - 02-04-2014 11:57:16
Winkels & Webshops

Diefstal zelfscan

Die medewerker heeft alle smoezen al een keer aangehoord . de handelingsvolgorde is artikelel pakken dan scannnen in de winkelwagen zetten . iemand in de winkel heeft gezien dat u de kratten niet scande ,dan heb je als je in de gaten hebt dat de rekening wel erg laag is nog de tijd om de fout te herstellen .uw verleden of functie is niet van belang .
de kosten van 2 kratjes is zo'n 25 euro inclusief statiegeld=marcnijmegen schreef op dinsdag 1 apr 2014, 15:40: onlangs heb ik boodschappen gedaan bij de albert heijn middels het zelfscannen. ik doe dit al jaren en ben ook al dikwijls gecontroleerd. alle steekproeven die ik heb gekregen klopte, ook nog nooit in aanraking geweest met justitie.

helaas moest ik afgelopen weekend tijdens het klussen even snel boodschappen doen. ik ben toen vergeten om de kratjes bier (2) die in de aanbieding waren te scannen. ik weet dat dit natuurlijk stom is en mijzelf volledig aan te rekenen. ik kreeg geen steekproef. nadat ik heb afgerekend loop ik weg van de betaalpaal om (graits) plasticvuilniszakken te pakken. ik werd aangesproken door een medewerker of ze mijn bon mocht zien. dat mocht, ik vertelde haar, die komt zo uit het apparaat. het bleek dus dat ik de kratjes niet had afgerekend. met mijn knal rode hoofd mijn excuses gemaakt en verteld dat ik het dus vergeten was. ik moest wachten omdat hier procedures voor waren werd mij verteld. aangezien ik snap dat winkeliers streng zijn (overigens terecht) op winkeldiefstal, ging ik ervanuit dat ze naar mijn verleden gingen kijken of iets dergelijks. maar niet, er stonden in een keer twee bewakers om me heen en ik was per direct aan gehouden. ik mocht niet meer bellen en mocht met niemand praten. ik moest mee naar het kantoor waar vervolgens de politie werd gebeld. toen de politie mij vertelde dat ik mee moest naar het bureau, stond ik erop dat ik even naar het thuisfront mocht bellen, aangezien mijn vrouw en twee kinderen al 2,5 uur op mij aan het wachten waren. de politie heeft toen geregeld dat ik niet mee hoefde naar het bureau. schade, 400 euro bekeuring, winkelverbod en een strafblad. omdat ik in het onderwijs (financiën) werk is een vog noodzakelijk.

het kan toch niet zijn dat door een vergissing (en tuurlijk zal iedere boef zeggen dat hij het vergeten is) zo hard word aangepakt, mijn toekomst helemaal heb verknald?

marc