Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mo
mof - 02-04-2014 19:50:37
Winkels & Webshops

Diefstal zelfscan

Beste ceeme, nee, je hoeft de winkel niet uit te zijn. je hoeft niet eens de kassa gepasseerd te zijn om een aangifte wegens winkeldiefstal tegen je te krijgen. als jij je spullen toe-eigent met het doel daarvoor niet te betalen is het al diefstal: wanneer je iets in je zakken stopt bijvoorbeeld, heb je al wat uit te leggen. ook wanneer je een tas bij je draagt met anti-scan folie, zodat de poortjes niet afgaan. stop je iets in die tas, kun je al in de winkel voor de kassa te passeren worden staande gehouden.

ah zegt dat dat ze in principe uitgaan van diefstal en aangifte doen. dat houdt nog niet in dat je ook daadwerkelijk diefstal hebt gepleegd. dat bepaalt de rechter. zo'n boete accepteren heet ook wel een schikking met de officier ... dan zie je af van het recht op een proces en erken je zelf je schuld. ga je niet in op een schikking dan komt het voor, kun je je verhaal doen, en maak je kans op vrijspraak.

maar zo'n kleine boete, daarvoor wordt je vog niet tegengehouden. heeft ook nauwelijks met de aard van je beroep te maken. geen zorgen daarover maken.