Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

si

Inboedelverzekering

Op www.schadehulp.nl vindt u rechts in het menu een zogenaamde dagwaardemeter. da's geen exact instrument, maar geeft wel een duidelijke indicatie/richting.

wanneer de dagwaarde van de vloerbedekking minder dan 40% van de nieuwwaarde is (en dat lijkt hier het geval), dan wordt geen nieuwwaarde uitgekeerd onder de inboedelverzekering, maar dagwaarde. tijger1 maakte daar al een opmerking over volgens mij.
volgens dat instrument is 10 jaar oude vloerbedekking (wol, betere kwaliteit) voor 80% afgeschreven (dagwaarde dus 20%). er zijn nog wel wat andere invloeden die hierin meespelen (zoals intensiteit van het gebruik om maar wat te noemen).
kan me voorstellen, dat vloerbedekking in de woning van 1 oudere aanzienlijk minder hard slijt dan bij een gezin met een paar ravottende kinderen. met een beetje creativiteit zou dan de afschrijving minder dan 60% kunnen zijn/worden en dan zou er weer nieuwwaarde berekend moeten worden.