Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ho
hopetobehelping - 06-04-2014 12:48:59
Geldzaken & Recht

Ing creditkaart veroorzaakt mega roodstand

Als ik het goed begrijp dan is vooral de roodstand van € 15.004,96 een groot probleem.
het rente percentage van 15% is het wettelijke maximale percentage voor rood staan. dat is jaarlijks een bedrag van circa € 2.250,- aan rente.

naast de al aangegeven mogelijkheden van kredietbank/stadsbank zijn misschien de volgende opties nog een mogelijkheid:
- geen idee of u beschikt over familie of vrienden die u zouden kunnen helpen met de € 15.000. stel dit lukt u en dan voor bijvoorbeeld 5% dan wint u er veel mee en de andere partij krijgt ook een veel betere rente dan op een bankrekening. alhoewel het natuurlijk niet optimaal is om van familie of vrienden te lenen.
- de rente die u betaalt aan ing is veel hoger dan de rente waarmee ing adverteert. ik zag 9,9% op hun site staan. nog veel te veel maar beter iets dan niets. een gesprek hierover met ing lijkt me wel op zijn plaats. daarbij aangevuld dat indien u al een tijdje voldoet aan uw betalingsverplichting aan ing zij wellicht bereid zijn om de bkr notering in te trekken. probeer hierover wat af te spreken met ing. zonder bkr notering is het nog niet gemakkelijk maar het opent wel veel meer mogelijkheden voor u.