Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Cookies
Cookies - 06-04-2014 13:12:24
Auto & Vervoer

Laag btw tarief

Ja, maar alleen op het arbeidsloon.

verbouwen is aantrekkelijk, want het valt in 2014 (net als vorig jaar) onder het lage btw-tarief van 6%. wat veel mensen niet weten: dat lage tarief geldt ook voor onderhoudscontracten. wie daar niet op let betaalt al gauw teveel.

stichting vve belang is een belangenorganisatie voor verenigingen van eigenaren. uit een onderzoek van de stichting blijkt dat er bij 42% van de respondenten ten onrechte 21% btw werd berekend. dat moet bij onderhoudscontracten voor bijvoorbeeld lift, cv-ketel en groenvoorziening vanaf maart 2013 tot eind 2014 6% zijn.

het volledige artikel + fragment uitzending http://kassa.vara.nl/tv/afspeelpagina/fragment/let-op-laag-btw-tarief-voor-onderhoudsklussen/speel/1/?&vhash=c749c73j">klik hier