Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jpm
jpm - 07-04-2014 11:05:39
Voeding & Gezondheid

Declaratie apotheek

Ik heb sterk het vermoeden dat, bovenop de marge per medicijn, er met de verzekeringen afspraken lopen over extra vergoedingen die in rekening mogen worden gebracht, inclusief de hoogte van die vergoedingen. dat zal dan weer door de overkoepelingen van die zorgverzekeringen zo met de overheid afgesproken zijn.
het vorige houdt dan in dat er een soort basisinkomen wordt gevormd voor elke apotheek, dat kan fluctueren met het aantal klanten (patiënten) dat die apotheek gekozen heeft.
mijn conclusie leidt dan tot de stelling dat we dit aan onze "zuinige" overheid te danken hebben. zolang we het zelf moeten betalen via de eigen risico bijdragen kan het allemaal, zodra het de overheidsmiddelen betreft moet er bezuinigd worden (tenzij je geluk hebt en bij de grootverdieners als bankdirecteuren en dergelijke behoort).
het mankement zit hem dus in de formulering: eerste uitgifte uitleg of iets dergelijks. als er niks wordt uitgelegd of hooguit een papiertje wordt meegegeven, als de huisarts de voorlichting al gaf, dan voelt men blijkbaar (terecht natuurlijk) het onrecht van het moeten betalen hiervan, zeker als je al jaren van dezelfde middelen gebruik moet maken en de toepassing allang kent. inderdaad schandalig.