Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

co
consumabel55 - 10-04-2014 10:51:04
Geldzaken & Recht

Kan energieleveren de energie afsluiten vanwege het niet betalen van 40 euro incassokosten?

Het is mij een stuk helderder, waarvoor dank, maar 1 vraag is nog blijven liggen en op 1 opmerking is geen reactie. wat mij betreft de laatste ronde.
1. ik begrijp dat het niet betalen van een electriciteitsrekening (na een zekere tijd) tot dreiging met afsluiting leidt en daarna ook met afsluiting. wat ik mij afvraag is of een niet betaald incassobedrag ook tot afsluiting mag leiden. mij lijkt het oneigenlijk en disproportioneel als middel, zeker gelet ook op punt 2. de niet reele hoogte van administratie en incasso.
2. de administratiekosten en het incassobedrag is bedoeld als reele kostenpost; maar in dit geval gaat het helemaal niet om reele kostenposten, maar om een soort boetes en extra inkomsten. dit lijkt me niet de bedoeling. waar sommige bedrijven dreiging met boetes (en dus ook inning om geloofwaardig te blijven) nodig hebben om mensen tot betalen te bewegen, is een dergelijk dwangmiddel als hoge administratie/incasso in het geval van een electriciteitsleverancier onnodig omdat deze al over het uiterst effectieve middel van (dreiging met) afsluiting beschikt.