Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

on
onno68 - 11-04-2014 19:32:17
Huishouden & Energie

Wtw systeem kapot

Na 2 x motor vervangen in 5 jaar tijd was ik het behoorlijk zat met renovent installatie. eerst leek the oorzaak slechte rubber dopjes te zijn die afscheurden waardoor de motor tegen het binnenwerk vastliep. nee geen productiefout maar normale slijtage? nieuw type rubber voetjes blijken een stuk steviger te zijn en dat is in ieder geval een aanrader. daarnaast slijten de lagers van de motor (te) snel naar mijn idee. laatste motor heeft net 18 maanden gehaald toen wederom een schurend geluid te horen was. motor gedemonteerd en deze liep inderdaad niet soepel. uit frustratie de motor geheel gedemonteerd en de onderdelen stuk voor stuk bekeken. er zitten twee lagers in de motor en in mijn geval was de voorste lager kapot. liep zwaar en de kogeltjes zaten vast. mijn type motor gebruikt lager met een buiten diamter van 22mm en as diameter van 8mm.. exact dezelfde maat als de lagers van een skateboard / skeeler schaats. dus maar vervangen voor hetgeen ik in huis had en sindsdien draaid de motor weer zonder bijgeluiden. kosten in de winkel ongeveer 15 euro voor 8 stuks lagers.

de fabrikant heeft een slecht product geleverd. verschuild zich achter de bouwer die de installatie geplaatst heeft. de bouwer geeft geen thuis op dit vlak. er is duidelijk sprake van product kwaliteits problemen.