Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gompy2
gompy2 - 12-04-2014 15:59:49
Computers & Telefonie

Upgraden xp naar windows7

[quote=dirk23 schreef op zaterdag 12 apr 2014, 09:48]ik heb pc met een atom processor 1.6 ghz met 1 gb ram. daarom is windows7 de enige optie om naar up te graden.
hoe kan ik dat het beste doen?

met een oem versie of een gewone windws 7 cd?
en kan ik die cd ook op een tweede computer installeren zonder in de problemen te komen met het serienummer en automatische updates? kan ik beide opties op marktplaats kopen?
marktplaats is en blijft uitkijken en oppassen.
wil je die weg, kijk dan bij ebay en dan vertrouwde verkopers.
als een verkoper duizenden positieve beoordelingen heeft kun je er wel van uitgaan dat het goed zit.

oem of een retail versie.
oem (original equipment manufacturer)
oem is de goedkoopste uitgave van een software
een oem versie van wndows-7 installeren betekend dat je deze software maar op 1 pc mag installeren met alle hardware die er nu op zit.
oem versie's worden meestal op pc's geïnstalleerd die men zo in een winkel koopt.
een winkel(keten) heeft een deal met een softwareleverancier om tegen sterk gereduceerd tarief een x-aantal stuks software te installeren.

stel je koopt een oem-versie, die installeer je op de (oude) pc die je nu hebt, dan maakt die software een "footprint" van alle hardware die er nu in je pc zit.
ga je in de toekomst je moederbord of je processor, vernieuwen of je geheugen uitbreiden of andere belangrijke upgrades, dan gaat die oem versie mekkeren, het systeem is dermate veranderd dat je je pc met software weer opnieuw moet gaan aanmelden.
op zich hoeft dat geen probleem te geven, vooral met "oudere" software doet men niet moeilijk, gaat men vaker veranderen dat is het helaas pindaka... ,juist'.
niet dat windows-7 verouderd is, maar iedereen is nu enorm g**l op dat windows-8 en 8.1 en strak 8.2, dus daar ligt de focus nu.
oem versie is het proberen waard, scheelt veel geld, maar ja..., keuze aan jou.

een retail versie kun je op elke pc installeren die je wilt, maar niet meer als 1 pc tegelijk!
een retail versie is wel een stuk duurder maar je kunt er flexibeler mee omgaan.
je kunt die windows-7 retail-versie gewoon meeverhuizen naar de pc die je wilt, maar nogmaals, niet meer als op 1 pc tegelijk.
dan heb je nog een behoorlijk prijsverschil in een home, een professional en een ultimate versie.
dit is informatie deel-1

informatie deel-2 is, dat er overal een mouw aan te passen is, maar dat moet je zelf maar uitvinden, dat doe ik hier niet, en het is maar net of je voor die weg wilt gaan.
mijn lange ervaring is dat je je op den duur toch niet helemaal lekker gaat voelen en toch gaat betalen en je een beter gevoel krijgt.

verschillen win-7, klik -> http://www.websonic.nl/pctips/windows7/verschillentussenversies.php">hier

verdere info, klik -> http://www.websonic.nl/pctips/windows7/prijzenenupgrademogelijkheden.php">prijzen