Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 14-04-2014 15:58:37
Voeding & Gezondheid

Chronisch ziek en eigen risico

Afschaffing financiële regelingen voor chronisch zieken en gehandicapten

dit voorstel strekt tot de afschaffing van de algemene tegemoetkoming voor chronisch zieken en gehandicapten, van de compensatie voor het verplicht eigen risico, van de fiscale aftrek van uitgaven voor specifieke zorgkosten en van de tegemoetkoming specifieke zorgkosten.

de inkomensondersteuning wordt overgeheveld naar gemeenten. gemeenten krijgen beleidsvrijheid om ondersteuning op maat te regelen: passend bij de individuele behoeften en mogelijkheden van de cliënt, gericht op zelfredzaamheid en participatie, via wmo-voorzieningen of inkomenssteun (individuele bijzondere bijstand).

huidige rechthebbenden komen niet automatisch in aanmerking voor ondersteuning. dat kan ook niet want gemeenten krijgen ongeveer de helft van het budget dat nu beschikbaar is. gemeenten kunnen aanvullend beleid formuleren voor hoe zij de middelen willen inzetten.

de inbreng voor het nader voorlopig verslag vindt plaats op 15 april 2014.

bron: eerste kamer