Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

el
eline009 - 14-04-2014 16:15:45
Geldzaken & Recht

Hulp bij vergoeding gemeente tilburg

[quote=monica010 schreef op maandag 14 apr 2014, 16:04]u heeft met de gemeente 'gecommuniceerd', maar ik begrijp niet wat u daarmee precies bedoeld. heeft u gebeld met de gemeente? brieven geschreven? officiƫle reacties gehad? wat bedoelt u precies met dat rapport dat de gemeente heeft ondertekend?

wat er moet gebeuren is dat u de gemeente in duidelijke taal schriftelijk aansprakelijk stelt voor de schade die u lijdt. dat kan vrij gemakkelijk via https://winkel.tilburg.nl/formulieren/server/winkel-xslt/start.html?sessionid=de1faf47-a630-4199-94e1-945f5a507c71">de website van de gemeente. de gemeente moet op zo'n aansprakelijkstelling een besluit nemen. het is wel verstandig dat u duidelijk bewijs van uw standpunt (foto's enzo) meestuurt. als de gemeente uw aansprakelijkstelling afwijst, is dat een besluit waartegen u binnen zes weken bezwaar kunt maken.

als ik u was en ik had geen hoog inkomen, maar wel flinke schade, dan zou ik toch maar eens gaan nadenken over het inschakelen van goede juridische hulp.

via de site van de gemeente om ze aansprakelijk te stellen hebben we gedaan. ze hebben hierop gereageerd met leugens. wij hebben toendertijd inderdaad foto;s mee gestuurd, van de buitenkant van de woning en de binnenkant. de gemeente besloot daarop dat de schuld bij de buren lag omdat hun afvoer niet via het riool gaat maar via de stoep. dit klopt natuurlijk ook niet want als de stoep lager lag dan was het afvoer water van de buren niet ook bij ons huis naar binnen gelopen.
we hebben daarop ook bezwaar gemaakt. we zijn naar het juridisch loket gestapt en zodoende in gesprek gekomen met een advocaat. deze advocaat heeft er 3 kwart jaar over gedaan om een brief te sturen en reactie terug te krijgen. in de brief stond dat wij een rapport moesten laten opstellen van de schade en waar hij vandaan kwam. dit is dus gedaan en dat rapport is 2 maanden geleden afgegeven bij de gemeente. dit hebben wij persoonlijk gedaan en we hebben dus ook een bewijs van ontvangst.
gecommuniceerd bedoeld ik als in dat we brieven gestuurd hebben en via de telefoon gesproken hebben. zonder succes helaas. ook heb ik gevraagd of ik hier met iemand persoonlijk over kan spreken en dat is afgewezen. alle correspondentie heb ik bewaard met datums. dus ik kan aantonen dat dit al bijna 2 jaar speelt. zo kan ik dus ook de leugens aantonen. volgens mijn advocaat mochten ze die gewoon neerzetten aangezien ik degen ben die het tegendeel moet bewijzen. deze advocaat reageert helaas niet meer terug op mijn telefoontjes of e-mails. wij hebben dus ook sterk het vermoeden dat hij dit niet wil omdat er aan ons geen geld te verdienen valt. aangezien wij de geld kwestie ook met hem besproken hadden. hij zou nog uitzoeken voor ons wat wij moeten betalen aan hem (daar zijn weer regels aan verbonden met je inkomen en derg) alleen hebben wij daar helaas niks meer van gehoord. daarom zie ik het ook niet zitten om met deze advocaat verder te gaan aangezien ik hem gewoon weg niet te pakken krijg. ik heb hem op zijn mobiel gebeld, een bericht gestuurd een e-mail gestuurd en zelfs zijn secretaresse heeft memo;s achtergelaten of hij terug wilde bellen maar helaas heb ik daar nooit meer iets van gehoord.
in de tussen tijd word mijn vloer omhoog gehouden door stenen die we er maar als ondersteuning onder hebben gelegd.
graag beantwoord ik verdere vragen. ik hoop dat ik het verhaal een beetje duidelijk heb kunnen neer schrijven.
hartelijk bedankt voor de hulp.