Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 14-04-2014 18:55:10
Geldzaken & Recht

Is een handgeschreven testament in nederland ook rechtsgeldig?

Wimmi,
tja, als je gaat voor een testament met rookworst smaak dan kun je daar terecht. het hema-testament gaat echter uit van een dergelijk standaard-situatie, dat die feitelijk nooit voorkomt. een gevaar van die testament is ook nog eens dat je een paar vragen moet beantwoorden en zodra het duurder dreigt te worden kun je kiezen: of een ander antwoord geven of meer geld uitgeven. kies voor het andere antwoord, dan zadel je jezelf op met een testament dat eigenlijk niet bij jouw situatie past.

de landelijke dekking valt ook nog behoorlijk tegen. je kunt niet bij de hema zelf terecht (ook niet als je niet tevreden bent), maar kunt maar bij een paar notarissen terecht. daar mag je 1x langskomen en je wensen dus niet kenbaar maken. je mag eigenlijk dus alleen maar even bij het loket de handtekening zetten (best nog veel geld dan om daar € 125,-- voor te betalen).

om overigens nog maar te zwijgen over het taalgebruik in de hema-testament met alle uitlegproblematiek (en dus discussies achteraf) van dien. ik weet niet of je die zelf al gelezen hebt, maar ik kon mensen die mij om advies vroegen al meteen aangeven waar het mis zou gaan. en toen was ik nog maar op bladzijde 1.

je kunt bij de hema dus alleen terecht voor situaties die eigenlijk in de praktijk nooit voorkomen of je moet willens en wetens je eigen juridische toekomst en afwikkeling van je nalatenschap problematisch laten zijn.