Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pi
pieterwolters - 14-04-2014 20:12:29
Huishouden & Energie

Huis verzilveren en terug huren

De constructie hoeft in principe niet verkeerd te zijn. een constructie als deze kan interessant zijn als je je huis hebt afbetaald. het kopen van een huis wordt vaak gedaan als spaarpot voor de oude dag. je kunt ervoor kiezen om het gewoon als eigendom te houden en het later als erfenis achter te laten voor de kinderen, of om het nu te verkopen (als het lang geleden is gekocht maakt (80 of 100% niet zoveel meer uit; in beide gevallen verdien je er goed aan) en vervolgens te huren. dan heb je nu de cash die het huis waard is om leuke dingen van te doen.

bijkomend voordeel (maar dat is wel iets om goed te controleren): als je huurt is de verhuurder verantwoordelijk voor groot onderhoud. dus niet meer zelf de ladder op om de boel te schilderen.