Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

me
mein33 - 15-04-2014 11:53:25
Huishouden & Energie

Huis verzilveren en terug huren

Waarom zou u uw huis willen verkopen om het vervolgens te gaan huren. bij verkoop levert u al 20% in en dat is al een groot vermogensverlies.
vervolgens gaat u huur betalen, voor elke € 100.000,00 van de verkoopprijs kunt u bij een huurprijs van € 800,00 p.mnd. maar 10 jr. huren. dit bedrag geeft u aan onderhoud, zelfs als u alles uitbesteed, in die periode niet uit.
de marktwaarde is afhankelijk van vraag en aanbod en of het een courante woning betreft.
als het verkoopbedrag aan het betalen van huur is opgegaan dan zult u toch uit andere middelen de huur moeten blijven betalen.
er is in deze situatie maar één winnaar : de koper !!
voor het benutten van de overwaarde zijn er meerdere mogelijkheden, informeer bij de bank of een verzekeraar. maar u blijft wel eigenaar van de woning en in het bezit van het opgebouwde vermogen.