Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

me
mein33 - 15-04-2014 17:42:18
Geldzaken & Recht

Verkoper wilt rentevergoeding

[quote=marco87 schreef op dinsdag 15 apr 2014, 15:25]hallo,

nu hebben wij antwoord van de makelaar dat de verkopende partij heeft aangegeven dat hij een rentevergoeding wilt van 4% op jaarbasis voor elke dag dat de woning later dan 9 mei wordt getransporteerd.

kan iemand ons vertellen wat dit precies betekend?

de verkopende partij wil wel meewerken aan het uitstel van de overdracht van de woning, alleen wil hij het renteverlies over de uitgestelde dagen niet voor zijn rekening nemen.
bij een koopprijs van € 200.000,00 zou u een rente vergoeding van € 22.00 per dag moeten betalen. als het gaat om uitstel van max. 3 wkn. dan kost het u € 460.00.
ik zou hier alleen in meegaan als ik de woning heel erg graag wil hebben en zeker weet dat de hypotheek ook daadwerkelijk zal worden verstrekt, anders heeft u kosten gemaakt waar u uiteindelijk niets aan heeft.

naar ik mag hopen heeft u een "voorlopig" koopcontract getekend met ontbindende voorwaarden, zodat u bij het niet krijgen van de hypotheeklening kosteloos van de aankoop af kan.