Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 15-04-2014 17:44:14
Geldzaken & Recht

Verkoper wilt rentevergoeding

U hebt met de verkoper afgesproken om op 9 mei de woning af te nemen en de koopprijs te betalen. nu krijgt de verkoper zijn geld later en moet dus ook langer zijn lasten doorbetalen. en dat terwijl u voordeel hebt; uw woonlasten gaan immers later in.

verkoper is dus bereid om af te wijken van de afgesproken datum, maar wil het verlies/de schade die hij hierdoor leidt, op uw bordjes neerleggen. dit is overigens zeer gebruikelijk.

een beroep op een ontbindende voorwaarde is lang niet altijd kostenloos. een notaris mag kosten in rekening brengen als de koop ontbonden wordt.

daarnaast is de kans klein dat u nu nog met succes een beroep op die voorwaarde kunt doen. u hebt immers al de nodige offertes ontvangen.