Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

edrick3
edrick3 - 15-04-2014 17:53:46
Geldzaken & Recht

Is er nog hoop na kifid

[quote=peterkoster schreef op dinsdag 15 apr 2014, 16:23]weet iemand hoelang de camerabeelden worden bewaard?

camerabeelden
op veel plaatsen wordt voor de veiligheid van klanten, personeelsleden en het toezicht op objecten gewaakt met videocamera’s. voor camerabeelden op openbare plaatsen geldt een wettelijke bewaartermijn van vier weken. deze termijn is bestemd voor beelden die geen aanleiding geven tot nader onderzoek of specifiek opsporingsonderzoek. de bewaartermijn kan worden verlengd als beelden van strafbare feiten zijn vastgelegd die gebruikt kunnen worden als bewijsmateriaal in een strafprocedure.

voor de overige camerabeelden geldt als richtsnoer eveneens een bewaartermijn van vier weken. indien in die periode geen incidenten hebben plaatsgevonden, is er geen reden om de gemaakte opnamen langer te bewaren. deze moet u dan verwijderen. heeft een bewakingscamera een bepaald incident vastgelegd, bijvoorbeeld een winkeldiefstal, dan mag u de beelden bewaren tot het geconstateerde incident is afgehandeld.
(bron:cbp)

met vr.gr.