Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jantje7
jantje7 - 15-04-2014 19:25:09
Geldzaken & Recht

Kleine pensioenen en overbruggingspensioen

Ja, helaas voor u is de overbruggingsuitkering gelijk aan bijstand uitkering.
hieronder de regels die het svb hanteert:

hoe hoog is de uitkering?

voldoet u aan alle voorwaarden? misschien kunt u dan een overbruggingsuitkering krijgen. maar houdt u er rekening mee dat de hoogte van de overbruggingsuitkering afhangt van de inkomsten die u en uw partner hebben in de periode waarover u een uitkering kunt krijgen. inkomsten uit loon en winst uit een eigen bedrijf gaan gedeeltelijk van de uitkering af. overige inkomsten, zoals pensioenen, of afkoop van een pensioen, gaan helemaal van de uitkering af. het resultaat kan zijn dat u geen overbruggingsuitkering krijgt. heeft u een partner en heeft uw partner weinig of geen inkomsten? dan kunt u wel een partneruitkering krijgen.

mogelijk kunt u door uitstellen van het doorgeven van uw bankrekening een latere betaling forceren, met het risico dat u het later alsnog moet terug betalen.