Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 15-04-2014 21:44:26
Geldzaken & Recht

Splitsingsakte zolder

Hebt u zich toen u het appartement niet verdiept in de juridische situatie? ik ben ook wel nieuwsgierig naar de juridische omschrijving van het appartementsrecht dat u destijds hebt gekocht.

dat de gemeente een vergunning verleend, is een bestuursrechtelijke aangelegenheid. dat staat los van hoe het civielrechtelijk zit.

ook het feit dat de nota al voor 2/3 betaald is,is niet van belang.

je zult via de vergadering van de vereniging van eigenaars een verzwaarde meerderheid moeten zien te krijgen. lukt dat niet, dan kun je naar de rechter stappen en die een oordeel laten vellen.

een wijziging van de splitsing is vaak wel een langdurige bedoeling omdat ook alle hypotheekhouders (dat zijn de banken) mee moeten werken. als uw aandeel groter wordt, en dat wordt het als u de hele zolder toebedeeld krijgt, zult u ook een vergoeding moeten betalen aan de andere eigenaren.

en dan hoop ik nog dat u niet in bijvoorbeeld amsterdam woont en het pand op erfpacht staat.