Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 16-04-2014 10:34:34
Geldzaken & Recht

Verkoper wilt rentevergoeding

@mein,
dan moet het beroep op de ontbindende voorwaarde wel gehonoreerd worden door de verkoper. als je bijvoorbeeld een offerte krijgt van bank a, maar de rente bevalt je niet en die van bank b maar daarvoor moet je opnieuw een traject door, dan kun je geen beroep meer doen op de ontbindende voorwaarde voor de financiering. je kon immers een financiering krijgen.

ook als bank a in jouw ogen te langzaam werkt en je daarom overstapt naar bank b, wil dat nog niet zeggen dat je geen financiering kunt krijgen.

voor het inroepen van de ontbindende voorwaarde van de financiering staat ook een uiterste datum genoemd. die is, in de regel, nooit gelijk aan de afgesproken datum van overdracht. verkoper had dus ook kunnen zeggen dat hij aan 9 mei vasthield. zou ts op die dag de woning niet af nemen, dan zou verkoper zeker wel de contractuele boete, naast schadevergoeding, kunnen inroepen. en dan loopt het aardig op.