Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ge
gerboe - 16-04-2014 16:42:40
Geldzaken & Recht

Borg

Ik denk eigenlijk dat dit het punt is: u verwacht/vindt het redelijk dat u een percentage van de schade hoeft te vergoeden. en u verwacht ook dat dit in een huurcontact staat.

maar dat is natuurlijk niet zo. het gaat erom wat er exact in het contract staat en waarvoor u getekend heeft. en dat is vermoedelijk onderstaande tekst die volkomen helder is:

'huurder is aansprakelijk voor schade, verlies of diefstal van de door hem gehuurde goederen gedurende de periode tussen het afhalen en terugbrengen of tussen bezorgen en ophalen van de goederen, ook indien deze schade aan de goederen door huurder ingeschakelde derden of bezoekers van het evenement wordt veroorzaakt, alsmede voor verlies of diefstal. verzekeraar van verhuurder geeft geen dekking voor schade, verlies en/of diefstal.

de verhuurder behoudt zich het recht voor vervallen huurtermijnen en/of elke andere vordering die verhuurder en huurder met elkaar hebben, te compenseren met de waarborgsom, evenals de kosten van reparatie, reiniging, opnieuw oprollen …'