Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 17-04-2014 11:35:11
Geldzaken & Recht

Ingezonden stuk naar de gemeente raad

[quote=manwijf schreef op donderdag 17 apr 2014, 10:52]marcel, alles wat je zegt, geldt kennelijk niet voor desbetreffende wethouder. hun adres moet vooral geheim blijven.
het lijkt er meer op, dat het ook een soort afschrikmiddel moet zijn om vooral maar niet te veel kritiek op de gemeente te hebben.

er zijn onderwerpen te bedenken die heel gevoelig liggen. dan kan het openbaar maken van adresgegevens verstrekkende gevolgen hebben voor iemand die kritisch is. precies de reden zeg maar, waarom diezelfde wethouder ook niet met z'n adres op de website wil.


blijkbaar weet jij om welke gemeente en om welke wethouder het gaat. dat lijkt mij alleen mogelijk als je of prive contact hebt met "vragenderwijs" of jij en "vragenderwijs" dezelfde persoon zijn.

zinnen als: "hun adres moet vooral geheim blijven.
het lijkt er meer op, dat het ook een soort afschrikmiddel moet zijn om vooral maar niet te veel kritiek op de gemeente te hebben." hebben overigens een bepaalde ondertoon die tegenstanders gebruiken om zich te kunnen onttrekken aan de regels van openbaarheid van bestuur. hier spreekt namelijk een bepaalde politieke beladenheid uit en een toon van: "als zij dat niet hoeven, dan hoef ik dat ook niet en dus zijn zij fout."

het geeft echter geen blijk van inzicht in het verschil van positie tussen een wethouder en een gewone burger die een brief ter behandeling instuurt aan de gemeenteraad. als de wethouder als privé-persoon en dus op persoonlijke titel een brief zou sturen aan de gemeenteraad, dan zouden zijn privé-gegevens ook openbaar worden. op dat punt is iedereen dus gelijk.

het gaat mij niet om gelijk hebben of gelijk krijgen. het gaat mij er om wetgeving en de democratische beginselen die daaraan ten grondslag liggen uit te leggen. helaas worden democratische beginselen in de huidige tijd (te) veel uitgelegd naar het eigen belang dat men heeft waarbij het grotere belang uit het oog verloren wordt en zelfs ter zijde wordt geschoven. maar dat wordt een politieke en juridische discussie waar dit forum verder niet voor bedoelt is.