Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

er
erky - 18-04-2014 16:00:30
Geldzaken & Recht

Rechten werknemer op info verschaffen aan werkgever.

Hoi karinl76,

mooi dat het webcare team van uwv hier zelfs komt adviseren, maar er is meer onder de zon.
stelk even dat je geen wajong hebt. als je dan ziek wordt meld je dit bij je werkgever. die geeft het door aan hun arbodienst. nu komen de juridische haken en ogen!
aan de arbodienst (een arts) zul je moeten doorgeven wat de reden van de ziekte (het verzuim) is. die arbodienst is er wettelijk aan gehouden jouw gegevens over het verzuim geheim te houden. wat de plicht is van de arbodienst is een werkadvies te geven aan de werkgever. zo'n werkadvies is dan bijvoorbeeld: kan gedurende 6 weken de rechter voet niet belasten. heb je een kantoorbaan, dan kan je dus gewoon doorwerken, want je doet zittend werk. ze mogen niet rapporteren: heeft een gebroken enkel, dat is medisch geheim.

ook bij een sollicitatie hoef je niet te antwoorden op een gezondheidsvraag. waarom je dan ineens wel verplicht bent (volgens het uwv) om jouw wajong situatie door te geven is mij een raadsel. dit lijkt in tegenspraak met elkaar.

een heel ander facet aan jouw situatie is: breng je jouw wajong niet in gevaar. als je blijkt te kunnen werken. als je al met het uwv hebt overlegd hierover dan is dat natuurlijk ok.

ook is zou je sterk aanraden om naar rechtshulp te gaan. http://www.juridischloket.nl">deze site is hiervoor. dit soort dingen ligt gevoelig in deze crisistijd. ben je lid van een bond, dan hebben zij ook een loket voor je.

succes,
erky