Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ha
hanneke - 18-04-2014 21:23:23
Geldzaken & Recht

Rechten werknemer op info verschaffen aan werkgever.

Erky,
karinl hoeft ook niet te zeggen *waarom* hij/zij een wajong-uitkering krijgt. alleen dát er recht is op wajong. in zoverre is het medisch geheim dus net zo gewaarborgd als bij een ziekmelding.
en inderdaad hoef je bij een sollicitatie niet te melden dat je iets mankeert, mits hetgeen wat je mankeert geen invloed heeft op je functioneren in de beoogde functie.
het doorgeven van de wajong-status hoeft ook pas ná de proeftijd. juist om te voorkomen dat men om die reden je anders gaat behandelen (lees: ontslaan).
dit alles (inclusief het verplichte doorgeven) geldt overigens voor alle arbeidsongeschiktheidsuitkeringen: wajong, wao en wia. o en voor het geval je twijfelt: de werkgever krijgt vanzelf bericht dat er een ander inkomen is, namelijk omdat de belastingdienst doorgeeft dat er een ander belastingtarief moet worden toegepast. dus ze komen er toch wel achter...

overigens neem ik aan dat karinl de nieuwe baan ook al met het uwv heeft kortgesloten. maar recht hebben op wajong betekent niet dat je helemaal niet kan werken. er werken heel veel wajongers parttime (omdat ze een volledige baan niet volhouden, maar bijvoorbeeld een paar uur per dag wel).