Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

me
mein33 - 19-04-2014 14:18:53
Auto & Vervoer

Opgelicht door opel garage?

Bij een brandend oliedruklampje denk je eerst aan te weinig olie in de motor en dat er olie moet worden bijgevuld. is er recentelijk olie bijgevuld of ververst, controleer dan de viscositeit van de olie, te dunne olie kan een reden zijn.
als dat niet het geval is denk je aan de oliedruksensor, deze dient gecontroleerd worden op z'n werking en/of vervangen worden om deze uit te sluiten van de oorzaak.
het oliefilter vervangen om uit te sluiten dat deze gedeeltelijk verstopt is.
vervolgens komt de oliepomp in aanmerking voor controle. een verstopt filter of slechte werking van de pomp kan de oorzaak zijn.
blijkbaar is uw garage, na onzorgvuldig onderzoek, gelijk gaan sleutelen, met alle financiële gevolgen van dien.
de auto door een andere garage of de importeur laten controleren, second opinion, is misschien een optie. een motor vervangen, zonder dat het echt duidelijk of het draaiende gedeelte echt de oorzaak is van het probleem, gaat wel heel erg ver.

gelet de huidige marktwaarde van de auto lijkt het weggegooid geld om nog € 3000,00 te spenderen aan een nieuwe/andere motor.

heeft u een rechtsbijstandverzekering, dan zou u daar eens kunnen informeren wat uw recht is en anders informeren bij het juridisch loket.