Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 21-04-2014 11:41:57
Huishouden & Energie

Ongevraagde kosten door ophalen kat van de straat, mag dat?

[quote=vlinder30 schreef op maandag 21 apr 2014, 11:16]
ps ben het met diogima eens: een kat is een huisdier net als een hond, dus voor in huis.....'t is toch van 't zotte dat ik met mijn (toen) zwangere buik niet lekker in mijn eigen tuin mag harken
.
wat een idiote reactie, alsof katten en honden altijd in huis moeten blijven, omdat het huisdieren zijn. het zijn huisdieren omdat ze aangepast zijn aan mensen (gedomesticeerd), dat betekent niet dat ze nooit naar buiten mogen. zou je je hond ook niet mogen uitlaten. het is veel gezonder voor een dier om veel buiten te zijn.
het zijn nu eenmaal geen planten, ze hebben ook recht op een goed leven, ze zijn tenslotte geheel aan ons overgeleverd en kunnen niet voor zichzelf opkomen.

het is wel jammer dat je niet tegen een kat kunt zeggen dat hij niet bij de buren in de tuin mag poepen, maar daar is niets aan te doen. ze verstaan nog steeds geen nederlands, andere talen ook niet overigens (misschien evolueert het nog wel eens wel in die richting, wie zal het zeggen). anders zouden ze (de katten) daar zeker gehoor aan geven, zeker als de buurvrouw zwanger is en graag in de tuin wil harken!