Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ha
harryromijn - 21-04-2014 13:27:19
Voeding & Gezondheid

Onrijp fruit

Fruit verzamelt in zich de suikers, die de bladeren van de boom genereren. rijp = max aan suikers opgeslagen, dus klaar om te vallen te gaan rotten ( = voedsel voor de pit = volgende generatie boom).
de mens wil handig zijn, en die vrucht eten. de supermarktmens gaat ervan uit, dat tussen plukken en in de winkel liggen 20 seconden vergaan. helaas. wil de vrucht de werkelijke tijd kunnen overbruggen, mag die niet zacht = rijp zijn, dus.. onrijp plukken en hopen dat onderweg de ook opgeslagen zetmelen omgezet worden in suikers ( = kunstmatige rijping )
bij mij in de tuin zijn de pruimenbloesems net bevrucht, ofwel: uw pruimen van de lidl hebben al een heel lange weg achter de rug. vanuit chili, zd afrika, want daar is het nu herfst ?
de supermarktmens wil alles het hele jaar door hebben, dus... niet zeuren, als het in werkelijkheid niet te vr..ten is cq nauwelijks smaak noch kraak heeft. de meesten proeven namelijk niet met hun tong of neus, maar met het (lage) prijskaartje.

heeft helemaal niets met voedselveiligheid of volksgezondheid ( = nvwa) te maken, maar met lekker en dan maar 3/4 jaar niet verkrijgbaar..