Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 22-04-2014 11:31:12
Geldzaken & Recht

Onbewoonde woning

Toch, als je de site van judex bekijkt ligt het niet zo simpel dat je een huurwoning niet hoeft te bewonen.

maar mag u, ondanks het feit dat u elke maand de huur netjes betaalt, het door u gehuurde huis onbewoond leeg laten staan?

slecht huurderschap

de rechter vindt doorgaans van niet: als u een woning huurt moet u deze daadwerkelijk gebruiken. al was het alleen maar omdat u, als u dat niet doet, er geen toezicht op kunt uitoefenen en het risico bestaat dat de woning wordt gekraakt, met alle schade voor de verhuurder van dien. kortom: huurt u een huis maar gebruikt u het niet, dan bent u geen goed huurder en pleegt u wanprestatie.

uit de woning zetten

om hun huurders grondig met hun neus op deze gebruiksverplichting te drukken nemen veel verhuurders in het huurcontract ook nog eens de bepaling op dat de huurder verplicht is om de woning tot zijn hoofdverblijf te maken en te houden. laat de huurder het huis leegstaan en gebruikt hij het niet daadwerkelijk, dan heeft de verhuurder - met deze contractbepaling in de hand - een extra argument om u als huurder uit de woning te laten zetten.