Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

acjzr1
acjzr1 - 22-04-2014 19:11:52
Auto & Vervoer

Wegenbelasting

Je betaalt al per kilometer!
van iedere liter brandstof die je tankt gaat het grootste deel van wat je betaalt rechtstreeks de schatkist in! van het overgebleven bedrag gaat ook nog een deel naar de overheid!
als je euro 95 tankt gaat ongeveer drie kwart van de prijs die je aan de pomp betaalt naar de gaten in de begroting! hoe veel je uiteindelijk betaalt is afhankelijk van hoe veel je rijdt en het voertuig waarmee je rijdt (en natuurlijk je rijstijl). daar heb je geen big brother is watching you electronica voor nodig!
toeristen die hier tanken betalen net zo hard mee!
veel eerlijker kan het niet.
nu alleen nog de bpm en de houderschapsbelasting afschaffen.
en dan blijven er nog steeds meer inkomsten over uit de brandstofaccijnzen dan wat er daadwerkelijk wordt uitgegeven aan het onderhoud en de aanleg van wegen en andere zaken waar de automobilist iets aan heeft.
nu gaat er meer geld naar het vullen van gaten in de begroting dan naar het vullen van gaten in de weg.
we hadden in nederland een heel goed autoprogramma genaamd:"de heilige koe".
onze regering kent de automobilist alleen maar onder de noemer "melkkoe"