Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 23-04-2014 13:06:31
Computers & Telefonie

Is e-mail versturen onder "cc"ipv "bcc" privacyschending ?

Op zich is de vraag wel reeel aangezien het doorzenden van e-mails die eerder werden ontvangen met cc adressen wel degelijk een probleem kan opleveren.
het komt soms voor dat de als cc ontvangen adressen worden misbruikt voor het zenden van spam of soms nog erger.
het kan dus gebeuren dat ineens e-mails worden ontvangen waarvan de herkomst onbekend of onduidelijk is. een voorbeeld is: u heeft een prijs gewonnen en om die te krijgen, maak svp .... over. idem m.b.t. erfenis en idem met 'oh wat ben ik zielig'.

een en ander kan voorkomen worden door het gebruik van bcc maar het is veel beter om, indien er sprake gaat zijn van onduidelijke / ongewenste e-mails deze als spam te noteren c.q. het adres te blokkeren en zelfs eventueel de provider te informeren. hoe dan ook niet openen!