Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sira
sira - 23-04-2014 18:18:56
Computers & Telefonie

Is e-mail versturen onder "cc"ipv "bcc" privacyschending ?

Persoonlijk vind ik dat emailadressen van derden in de bcc regel behoren te staan. buiten het feit dat je er spam mee voorkomt, vind ik het toch ook een zekere schending van de privacy.
een aantal kennissen van mij (bekende nederlanders), zouden het mij niet in dank afnemen als hun ultieme privé emailadres zichtbaar zou zijn bij andere ontvangers.

er zullen best mensen zijn die het geen probleem vinden als hun emaladressen bij anderen zichtbaar zouden zijn, maar er zullen ook mensen zijn die dat niet op prijs stellen.
ook erger ik me aan mailtjes die door diverse mensen zijn doorgestuurd en waar niemand de adressen heeft weggehaald, dan wordt het lang scrollen voor je bij het uiteindelijke bericht komt.

als ik van iemand zijn telefoonnummer krijg (geheim of niet geheim) dan geef ik dat ook niet zonder toestemming aan derden.

dus neem het zekere voor het onzekere en zet alles in de bcc balk. een kleine moeite en iedereen is tevreden.

vriendelijke groet,
sira