Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tenormin
tenormin - 23-04-2014 20:56:06
Geldzaken & Recht

Verwaarlozing huis buren

[quote=nikosi1303 schreef op woensdag 23 apr 2014, 20:18]ik ben benieuwd hoe het werkt met huurwoning naast koopwoning. ik ben eigenaar van een huis, huis ernaast wordt verhuurd. na vijf jaar zijn er 2 bewoners geweest die niets aan de tuin hebben gedaan. dat betekent geen muizen.. maar wel last van onkruid :). een van de bewoners een weetplantage gehad. sinds die tijd veel last van zilvervisjes.
hoe werkt dat nu met de gemeente? kunnen zij iets doen aan het niet onderhouden van de tuin? kunnen zij de verhuurder (lees: woningcoƶperatie) aansprakelijk stellen? wat te doen? stel ik zou mijn huis moeten verkopen... dan heb ik de buren niet mee... sorry dat ik door je vraag heen kom mvbjvb, maar het onderwerp zette me hier wel toe.
wie heeft advies voor mij?

dit word nu meer en meer werkelijkheid. wbv verkopen hun leegstaande woningen/appartementen/flats: is landelijk aan het worden. hier is al een vve opgericht; het bijzondere daarvan is wel dat ook huurders bij vergaderingen en beslissingen worden betrokken. dus zowel eigenaar als huurder hebben een stem in het geheel.