Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 25-04-2014 13:05:32
Voeding & Gezondheid

Smurrie

Dichtschroeien is een mythe, je kan vlees niet "dicht maken". het enige wat "dichtschroeien" doet is het toevoegen van smaak door de zogenaamde maillard reactie. http://nl.m.wikipedia.org/wiki/maillardreactie
dé manier om te zorgen dat het vlees geen of minder vocht verliest is het laag houden van de temperatuur. bij te hoge temperatuur trekken de eiwitten in het vlees zich samen en persen zo het vocht naar buiten. door een biefstuk vaak te draaien tijdens het bakken krijg je wel de genoemde maillard reactie (door de hoge temperatuur van de pan), maar blijft de binnenkant relatief koel, waardoor het vlees meer vocht vasthoudt. na het bakken even laten rusten zorgt er weer voor dat vocht dat vanuit de kern naar buiten geperst wordt, zich weer beter verdeelt over het vlees.

maar dichtschroeien bestaat dus niet....