Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

endemion
endemion - 25-04-2014 20:41:15
Computers & Telefonie

P.c. start niet op

Pc vd stroom afhalen en dan op de pwr knop rammen slaat nergens op. dat zou hooguit wel eens kunnen werken als het al mis gaat voordat win geladen wordt. maar dan nog is dit meer een actie die je normaal gesproken icm een bios reset doet wat in dit geval nergens voor nodig is.

stof in de kast slaat ook nergens op, dat zal ook geen uitwerkingen zoals hier beschreven hebben. stof » oververhitting » pc valt uit als beveiliging om fysieke schade te voorkomen.

contact met de klantenservice opnemen? daar zit sowieso hoogstwaarschijnlijk dan niemand aan de andere kant vd lijn die goenoeg verstand van computers heeft om je goed te helpen en dan blijft dus over dat ze zeggen ja stuur maar op oid. dit soort problemen vallen trouwens niet onder de garantie dus dat zal dan ook met een flinke rekening gepaard gaan tenzij de hd kapot blijkt te zijn maar daar ga ik niet vanuit.

wat erky zegt lijkt me stug. ja het kan best dat er een driver issue is maar dat dit dan specifiek met win update in conflict is... ja vast (sarcasm).

@vr1944
denk je nu echt dat iedereen op de hoogte is van image backup opties? echt niet en daar mag ook best op gewezen worden dat die optie bestaat hoewel ik niet als eerste betaal software zou aanraden, genoeg goede freeware opties beschikbaar. ik gebruik zelf driveimagexml (wat overigens ook op hirens staat waar ik hieronder op terug kom).

aangezien het dus mis gaat bij het laden van win zijn er waarschijnlijk bepaalde files corrupt. een probleem op de hd dus.
het idee om in de veilige modus op te starten prima hoewel ik de kans behoorlijk klein acht dat dit gaat lukken.

dan blijven serieuze herstelopties over zoals het terugzetten naar de fabrieksinstellingen. hopelijk kent het toegepaste systeem hiervoor een zekere mate van backup functie. *zo niet is het verstandig om via een andere weg eerst je belangrijkste bestanden veilig te stellen.
ook zou een herstel installatie van windows een optie zijn hoewel dat bij win 7 niet zo makkelijk gaat als voorheen bij xp het geval was. en er is daarvoor een reguliere win installatie cd vereist, wat overigens wel gewoon legaal te downloaden is.
http://nl.afterdawn.com/va/beantwoorden.cfm/ik_wil_windows_7_opnieuw_installeren_wie_weet_waar_ik_een_offici_le_iso_met_win_7_sp_1_nederlandstalig_kan_downloaden

maar an nog is het best wel een omslachtig gedoe. hier staat iig hoe dat moet met win 7.
http://www.sevenforums.com/tutorials/3413-repair-install.html

*een van de makkelijkste opties op dit gebied is hiren's boot cd/usb stick. dit is dus een cd die je in kunt zetten wanneer een pc dus niet meer opstart. de cd (ook op usb stick te zetten) staat vol met handige tools om mogelijk problemen mee te verhelpen.
http://www.hirensbootcd.org/download/

in dit geval kun je in het eerste keuzemenu kiezen voor mini windows. daarmee wordt een soort van uitgekleden win xp vanaf de cd gestart. je kunt dan dus in de bekende win omgeving iig je hd benaderen en zolang daar niks mis mee is bestanden overhevelen naar een ander medium.