Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fl
flessebon - 27-04-2014 08:36:04
Voeding & Gezondheid

Koffir cupjes

Het zwitserse voedingsconcern nestlé geeft zijn exclusieve claims rond de koffiecapsules van dochtermerk nespresso op. daarover heeft het bedrijf een overeenkomst gesloten met de franse autorité de la concurrence. onder meer werd afgesproken dat de garantie op de nespresso-machines ook blijft gelden wanneer de consument capsules van een concurrent blijkt te hebben gebruikt.

bovendien heeft nespresso aan de franse mededingingsautoriteiten beloofd de waarschuwingen tegen het gebruik van concurrerende producten te zullen verwijderen. tevens zullen concurrenten vooraf op de hoogte worden gebracht van technische aanpassingen.

“nespresso lijkt van zijn dominante marktpositie misbruik gemaakt te hebben om de verkoop van zijn capsules te koppelen aan de interesse in zijn koffiemachines, zonder daarvoor rechtmatige motieven te hebben kunnen aanvoeren,” aldus de autorité de la concurrence. “op die manier werden andere producenten met een oneerlijke concurrentie geconfronteerd.”

http://www.express.be/business/nl/technology/nespresso-pionier-van-de-kofficapsule-moet-eindelijk-plaats-maken-voor-anderen/204508.htm">express.be