Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

forever-nl
forever-nl - 27-04-2014 11:42:01
Vakantie & Reizen

Webshops betrouwbaar?

Als je een beetje research doet voor je aankoop is er een 99% kans dat het product gewoon in keurige staat bij je geleverd wordt. ook bij de afhandeling van garantie doen webwinkels niet onder aan de stenen winkels. feit is dat slechte ervaringen met een webwinkel heel snel verspreid worden via review websites waardoor het merendeel van de klanten wegblijft. dit is een grote stimulans om dingen goed op te lossen. bij stenen winkels is dit veel minder van toepassing.

in de gevallen waarbij het mis gaat via webwinkels had de klant dit vaak zelf kunnen voorkomen. webwinkels zijn bijvoorbeeld verplicht om een vestigingsadres en kvk nummer te vermelden, staan deze er niet dan houdt te winkel zich niet aan de wet en is het risico erg groot dat het mis gaat. het geval van de camera is een voorbeeld van iets dat door het gebruik van gezond verstand en kennis van de regels voorkomen had kunnen worden.

televisie programma's zoals tros radar, opgelicht en kassa zijn niet geschikt om een algeheel beeld over een deel van de samenleving op te baseren. het plaatje is uiteraard veel groter, zeker ook in negatieve zin. het zou goed zijn als bijvoorbeeld de politie zich actiever in gaat zetten om fraudeurs te pakken.