Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

boeboelientje
boeboelientje - 29-04-2014 23:11:18
Geldzaken & Recht

Huisbaas doet niets aan noodzakelijke onderhoud huurhuis

Hallo carola.83 en tijger 1, bedankt voor jullie reacties! ik ga zeker nu even de linkjes bekijken en hopelijk kunnen wij hier verder mee!
@tijger1: in het huurcontract staat nadrukkelijk vermeld dat wij verplicht zijn een inboedel, wa en brandverzekering af te sluiten. ik wist niet dat een huisbaas je hiertoe niet kan verplichten (los daarvan, lijkt het mij logisch dat je sowieso deze verzekeringen afsluit of dit nu verplicht is of niet). maar het is natuurlijk best van de gekke dat wij, door nalatigheid van de huisbaas en het niet nakomen van zijn eerdere afspraken, gewoon niet verzekerd zijn. vraag me trouwens af of, mocht er (hopelijk niet) iets gebeuren (inbraak, brand), hij aansprakelijk is om de schade de vergoeden, tenslotte is hij nalatig en levert hij een wanprestatie (beter gezegd...geen prestatie). misschien een idee om hem, middels een aangetekend schrijven met ontvangstbevestiging, hem schriftelijk bij voorbaat al aansprakelijk te stellen voor eventuele schade die voortvloeit uit zijn nalatigheid?