Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 30-04-2014 07:49:29
Geldzaken & Recht

Huisbaas doet niets aan noodzakelijke onderhoud huurhuis

Zulke verzekeringen hebben niets met het huren van een woning te maken en zulke verplichtingen staan ook in geen enkel normaal huurcontract.

ik zie ook de logica niet in waarom deze huisjesmelker dat opgenomen heeft. wellicht om interessant te doen.

als voorbeeld, een avp, wat u wa noemt, dekt schade die u toebrengt aan een ander en waarvoor u aansprakelijk bent, maar juist niet als u schade zou toebrengen aan de door u gehuurde woning.

als voorbeeld, een brandverzekering dekt schade aan uw inboedel door brand, maar niet schade door brand aan de woning.

als voorbeeld, een inboedelverzekering dekt schade aan uw inboedel door andere oorzaken dan brand en ook brand. dus de meeste mensen hebben gewoon een inboedelverzekering.

hieruit volgt dat deze verzekeringen helemaal niet nuttig zijn voor hem als huisbaas.

als u brand krijgt, en het huis brand af, bent u daarvoor niet aansprakelijk. vooropgesteld dat u de brand niet aangestoken hebt.

dus die vent is een windbuil met zijn contract.

bij voorbaat aansprakelijk stellen is ook zinloos. dat wint u nooit.

ga naar de huurcommissie uit de link van carola.83. kijk of u wellicht binnen alvast een extra slot kunt zetten om kostbare spullen tijdelijk wat veiliger achter te kunnen laten.