Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 30-04-2014 08:48:11
Geldzaken & Recht

Huisbaas doet niets aan noodzakelijke onderhoud huurhuis

De betaling van de huur opschorten is erg onverstandig, dus niet doen.

een huisbaas heeft het recht zijn verhuurde woningen te inspecteren na tijdige aankondiging en op normale tijden.

een huisbaas heeft niet het recht zichzelf toegang te verschaffen met een achtergehouden sleutel.

ook die bepaling over het niet mogen wijzigen van sloten is niet rechtsgeldig.

als die "binnendeur" uw hele eigen woonruimte kan afsluiten, is dat dus eigenlijk uw voordeur. als die goed sluit, kunt u twee dingen doen.

u kunt er een onder of bovenslot bij zetten, of als het een soort lipsslot is, kunt u de cilinder vervangen door een andere. dan kan niemand anders meer de woning betreden, zonder uw toestemming. oude cilinder en sleutels bewaren. of als u er een slot bijzet, moet u daarvan uiteraard ook de sleutels afgeven, als u de huur opzegt.

dat u geen inboedelverzekering kunt krijgen door die gammele buitendeur, is maar raar. in bijvoorbeeld heel veel flats staat die gewoon open. of hebben zoveel mensen een sleutel, dat dat haast hetzelfde is.

ga eens met uw huurcontract langs het juridisch loket, zie google voor het adres, en laat u uitleggen wat voor onzinnige regels daar in staan, waar u zich dus niet aan hoeft te houden.