Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pe
peterkeller - 02-05-2014 12:19:31
Geldzaken & Recht

Overheids verplichting digitaal

Ik begrijp even niet wat je beweegredenen zijn om alles per post te doen. je moet kopieën maken, wat geld kost en moeite. je brief moet ook weer in de brievenbus gedeponeerd worden.

je brief loopt een verhoogd risico bij het bedrijf zoek te geraken en dan moet je (alweer maanden later) na veel gebel alles weer opnieuw insturen. elektronisch weet je zeker dat het aankomt, en het bedrijf/de ontvanger heeft het ook liever digitaal. want dan moeten jouw papieren weer bij hen gescand worden, met het risico van (alweer) zoekraken.

mocht je overigens persé kopieën moeten insturen kan je ze vaak ook met een (smart) mobieltje fotograferen of scannen met een aparte app en het bestandje bijvoegen bij je digitale brief. als je zelf geen smart hebt, dan misschien familie of vrienden. is een kleine moeite en scheelt weer kopieerkosten. elk duppie wat je in deze crisistijd (ook voor iedereen) in je zak kan houden is meegenomen.

en digid is ook erg handig. bij diverse instellingen als uwv kan je je gegevens nazien en wat voor brieven er geschreven zijn.

en mijn printer staat inmiddels wortel te schieten. dus digitaal doen. printerfabrikanten hebben zware tijden.

dat zij niet naar je (willen) sturen is begrijpelijk. voor hen bijzonder omslachtig om af te wijken van het gebruikelijke (digitale) patroon en kost hen dus weer (extra) geld.